Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt M line gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Kijk hier voor een M line verkooppunt in de buurt

Jeroen van Eck

Jeroen van Eck (14-05-1993) is een professioneel mountainbiker en sinds 2018 eigenaar van zijn eigen team VANECK Racing Team. Mountainbike kent verschillende onderdelen, maar Jeroen beoefent het liefst de Eliminator op het hoogste niveau. Dit is een zeer snelle discipline. In een afvalrace neemt men het op tegen een drietal concurrenten per heat. Twee renners die als eerste over de streep komen gaan door naar de volgende heat. VANECK Racing Team gaat op zoek naar prijzen en neemt daarin de nachtrust serieus.

Jeroen van Eck: "Rust is één van de bouwstenen van topsport. Een goed bed is daar een primaire factor in en daarom kies ik voor M line!" 

Hoe zou jij het gevoel van een overwinning of topprestatie omschrijven?

"Haha, wellicht een antwoord wat men niet zou verwachten. Maar bij het behalen van een overwinning voel ik vooral rust en een bepaalde vorm van vanzelfsprekendheid. Die vanzelfsprekendheid bedoel ik niet arrogant, ik doel daarmee op de weg die voorafgaand aan de overwinning ten grondslag ligt. Ik ben altijd op zoek naar verbetering en probeer op die manier iedere keer stapjes vooruit te zetten. Uit vorige wedstrijden haal ik mijn leerpunten en de kwaliteit van de training probeer ik steeds te verhogen. Er komt dan een moment dat je door al die trainingsarbeid zo goed bent dat een overwinning niet uit kan blijven. Als het dan lukt en je bovenop het podium staat, weet je dat de aanpak werkt, dat geeft rust en vertrouwen!"

Hoe ga jij om met tegenslagen?
"Voor mij zijn tegenslagen een harde, soms pijnlijke, maar zeer interessante leerschool. Ik ben van mening dat bijna alle tegenslagen terug te herleiden zijn naar jezelf. Het is soms wel lekker om een tegenslag als excuus te gebruiken maar uiteindelijk wordt je daar niet beter van.
Ik geef een typisch voorbeeld vanuit mijn sport: Vlak voor mij valt een renner, ik word zodanig gehinderd dat ik teveel tijd verlies en mij niet voor de volgende ronde kwalificeer. Ik zou kunnen zeggen, shit ik heb het niet gehaald want er viel iemand voor mij. Ja lekker makkelijk, geef de concurrent maar de schuld. Je kan het echter ook op jezelf betrekken, ik zat op de verkeerde plaats, hoe kan ik er voor zorgen dat mij dit niet nogmaals overkomt? Ik had moeten weten dat die renner een brokkenpiloot is en überhaupt niet in zijn buurt moeten fietsen.

Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd?
"Ik zeg altijd; een wedstrijd win je in de training. Met andere woorden, de voorbereiding is daarin erg belangrijk. Allereerst de fysieke voorbereiding, het lichaam moet fit zijn om een top prestatie te leveren. Maar ook mentaal/psychologisch moet je fit zijn. Dit doe ik door in de voorbereiding zo veel mogelijk zaken van te voren goed te regelen. Een goed hotel, het materiaal in orde, de randzaken goed geregeld. In de loop der tijd word je daar steeds handiger en sneller in en creëer je een rustige en prettige omgeving waarin je top kan presteren. Bijgeloof of een vast ritueel heb ik niet, behalve het ‘ritueel’ om zaken van te voren goed te regelen."

Hoeveel invloed heeft een goede nachtrust op een training/wedstrijd?
"Nachtrust heeft een directe invloed op hoe jij je voelt. Dat is op te delen in twee aspecten. Een lichamelijk en een mentaal aspect. Slaap je goed, dan rust het lichaam goed. Lig je lekker, dan wordt je zonder lichamelijke klachten wakker. Je stapt letterlijk met het goede been uit bed. Die lichamelijke nachtrust zorgt er daarnaast ook voor dat je mentaal fris bent en de dag met 100% energie kan beginnen. Dit is zeker in de zware en drukke trainingsperiodes van enorm belang. In zo’n periode belast je het lichaam tijdens trainingen hevig, dat lichaam herstelt (’s nachts) zodat je de volgende dag het lichaam weer kan belasten."

Wat is jouw grote droom?
"Het team, de topsporter en mijzelf continue blijven ontwikkelen om daarmee een aantal jaren aan de wereldtop te staan!"

Jeroen van Eck - VANECK Racing

Doe de test
en ontdek welke matras
het beste bij u past

Doe de matrassenwijzer

Onze verkooppunten
Altijd een M line
verkooppunt in de buurt!

Vind verkooppunten