M line
 
Kunnen we u ergens mee helpen?
M line - Veelgestelde vragen over producten, onderhoud en vervanging.

Veel gestelde vragen over: 

Moet ik mijn matras / topper omdraaien?

M line raadt aan om 1x per 3 maanden het matras om te draaien, hierbij dien je het hoofd- naar het voeteneinde te draaien. Let erop dat je nooit de onderzijde boven legt. Regelmatig draaien helpt met het verlengen van de levensduur van je matras.

Wanneer gebruik ik een molton/matrasbeschermer?

Een molton of matrasbeschermer, zoals de M line Smart Cover, raden wij aan voor ieder matras. Een beschermer verbetert de vochtregulatie en levensduur van het matras.

Er zit een kuil in mijn matras, hoe los ik dit op?

Bij kuilen tot 2 cm kunt je het matras omdraaien, het traagschuim in de M line krijgt dan de kans zich te herstellen. Bij kuilen dieper dan 2cm of continuerende problemen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Hoe maak ik de vlek op mijn matras, kussen of topper schoon?

Je kunt je tijk van matras, topper of kussen in de wasmachine wassen tot een temperatuur van 60 graden. Was deze binnenstebuiten en met gesloten rits. De tijk mag niet in de droger. Als je een nieuwe tijk wenst te bestellen of als de vlek doorgedrongen is tot in de kern van het kussen of matras en niet schoon te maken is met een vochtige doek, neem dan contact op met onze klantenservice.

Mijn matras verschuift, hoe los ik dit op?

Een anti slip mat houdt deze verschuivingen tegen, deze kun je o.a. bij onze dealers aanschaffen.

Mijn topper verschuift, hoe los ik dit op?

Een matrasonderlegger houdt deze verschuivingen tegen, deze kun je o.a. bij onze dealers aanschaffen.

Het matras / topper ruikt vreemd, hoe haal ik de geur weg?

Om van de verschillende lagen van een matras één geheel te maken worden deze aan elkaar gelijmd. Als het matras voordat deze verpakt is niet genoeg gelucht heeft dan kan het zijn dat de geuren van deze lijm tijdens gebruik vrij komen. Deze geur is niet schadelijk voor de gezondheid. Je kunt dit oplossen door zowel het matras als de kamer goed te laten luchten, binnen uiterlijk 2 weken moet de geur weg zijn. Mocht je de geur als te ernstig beschouwen of als je er klachten zoals hoofdpijn van krijgt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Hoe verleng ik de levensduur van mijn matras?

Om de levensduur van je matras te verlengen is het belangrijk dat je zowel de kamer als het matras goed laat doorluchten. Dus sla de deken open en zet regelmatig een raam of deur op je kamer open. Het vocht dat je verliest tijdens het slapen dient te kunnen ontsnappen uit het matras. Daarnaast voorkomt om de 2 maanden de matras omdraaien (het boveneind naar het voeteneind verplaatsen) kuilvorming in het matras.

Wat zijn de wasvoorschriften voor mijn kussen/tijk/hoeslaken/kussensloop?

Je kunt je tijk, hoeslaken of kussensloop tot 60 graden wassen, doe dit binnenstebuiten (wanneer mogelijk) en met een dichte rits. Bedtextiel kan in de droger, de tijk niet. Onze hoofdkussens kunnen niet in de wasmachine.

Kan ik mijn matras of topper stofzuigen?

Het afborstelen van een M line matras of topper volstaat, uitkloppen of stofzuigen raden we af.

Wanneer moet mijn matras vervangen worden?

De gemiddelde levensduur van een matras bedraagt 10 jaar, mede afhankelijk van de intensiteit van het gebruik en hoe het matras onderhouden is. In de praktijk worden matrassen vaak vervangen op het moment dat er zich klachten voordoen.

Wanneer moet mijn kussen vervangen worden?

Een kussen gaat gemiddeld tot 5 jaar mee, mede afhankelijk van de intensiteit van het gebruik en onderhoud. In de praktijk worden kussens vaak vervangen op het moment dat ze minder comfortabel aanvoelen.

Ophalen oud matras

Op de bezorgdag van je nieuwe matras kunnen we je oude matras direct afvoeren. Dit vink je aan bij de bestelling van je nieuwe.  

- We sturen je een matraszak op voordat we het nieuwe matras of topper leveren;
- Doe je oude matras in deze zak, vanuit hygiënisch oogpunt vragen we je dit zelf te doen;
- Plak de matraszak dicht met tape;
- Zet op de bezorgdag je oude, verpakte matras klaar op de begane grond (indien mogelijk). Onze bezorgers kunnen het dan snel en gemakkelijk meenemen.

Lees meer over matrasrecycling
Lees meer over de verwijderingsbijdrage.

Ophalen oud Green Motion matras

Heb je een oud Green Motion matras en bestel je géén nieuw M line matras? Dan komen we deze alsnog graag ophalen zodat we de materialen kunnen recyclen.
Neem hiervoor contact op met onze Klantenservice om een afspraak te maken.

Welke type M line matras is het meest geschikt voor mij?

Een matras is en blijft altijd een persoonlijke keuze. Er zijn verschillende varianten matrassen die beschikken over specifieke eigenschappen. Om te bepalen welke matras het beste bij je past, kun je de M line matraswijzertest doen. Binnen enkele minuten weet je precies welke matras het beste bij je past.

Wat is het verschil tussen de Cool en Slow Motion?

Het verschil tussen de Cool- en Slow Motion matrassen zit hem in de tijk, de Cool Motion heeft een finish die voor een betere klimaatregulering zorgt, waarbij de Slow Motion gemaakt is uit milieuvriendelijk materiaal.

Wat is de bovenkant van het matras?

Op ieder matras zit een label, het matras ligt met de goede kant boven als je het label kan lezen.

Wanneer heb ik een topper / topmatras nodig?

In principe is bij een M line matras een topper niet noodzakelijk, behalve wanneer je een boxspring met gestoffeerd matras kiest. Los van de noodzaak kan een topmatras wel een stukje extra comfort en stijl aan je bed toevoegen. 

Waar kan ik proefliggen op M line matrassen?

Wij beschikken over een uitgebreid netwerk M line dealers. De M line dealers zijn stuk voor stuk getraind in het geven van goed en professioneel slaapadvies. Middels de M line-dealer locator kun je makkelijk en snel een M line dealer in uw regio vinden.

Welke bodems zijn geschikt voor een M line matras?

De drukverlagende eigenschappen van de M line matrassen komen het best tot hun recht wanneer de matrassen worden gecombineerd met kwalitatieve lattenbodems (minimaal 28 latten) of boxsprings. De M line boxsprings en de Multi Motion bodems zorgen echter voor de meest optimale combinatie omdat deze perfect op elkaar zijn afgestemd.

Heb ik het juiste matras ontvangen?

Je kunt aan de hand van de productsticker in de matraskern het type matras herkennen. Hier staat een code op, waarin zich één van onderstaande afkortingen bevindt:

 • K1 = Motion 1
 • K2 = Motion 2
 • K3 = Motion 3
 • K4 = Motion 4
 • K5 = Motion 5
 • K6 = Motion 6
 • K7 = Motion 7
 • K8 = Motion 8

Waarom werkt mijn elektrische boxspring niet?

Tijdens de montage wordt de stekker niet altijd ingeplugd. Controleer dus of deze correct in ingeplugd. Mocht dit niet het probleem zijn, neem dan contact op met onze klantenservice.

Past mijn inlegbodem bij iedere ledikant?

Een vlakke Multi Motion I inlegbodem past perfect in elk ledikant. Het elektrische model van dit product maakt echter gebruik van een blokmotor met opdrukarm. Dit mechanisme kan bij bedconstructies met dwarsbalken problemen geven.

Kan ik een los onderdeel bestellen?

Dit is afhankelijk van het onderdeel, neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice.

Wat is het verschil in diktes bij matrassen?

Er is geen specifiek verschil in dikte dat typisch is voor matrassen in het algemeen, omdat de dikte van een matras kan variëren afhankelijk van het type matras en de specifieke behoeften van de gebruiker. Sommige matrassen zijn bijvoorbeeld dikker dan andere om extra ondersteuning te bieden, terwijl andere matrassen dunner zijn om meer bewegingsvrijheid te bieden.

Er zijn echter enkele algemene richtlijnen voor de dikte van matrassen die u kunt overwegen bij het kiezen van een matras. Zo kan een matras met een dikte van ongeveer ongeveer 20 tot 30 cm een goede keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabel en ondersteunend matras met een gemiddelde hardheid. Een matras met een dikte van meer dan 30 cm kan geschikt zijn voor mensen die op zoek zijn naar extra ondersteuning, terwijl een matras met een dikte van minder dan 20 centimeter geschikter kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een matras met een zachtere hardheid of die graag een grotere bewegingsvrijheid hebben.

Hoe kun je de tijk van je matras drogen?

Er zijn een aantal manieren om de tijk (het omslagdoek) van een matras te drogen, afhankelijk van het materiaal waaruit de tijk is gemaakt en hoe nat de tijk is. Hier zijn enkele algemene stappen om de tijk van een matras te drogen:

 1. Verwijder de tijk van de matras en leg deze op een schoon, droog oppervlak. Als de tijk erg nat is, kunt u het overtollige vocht verwijderen door het te knijpen of te wrijven met een handdoek.

 2. Laat de tijk in de open lucht drogen. Als het weer het toelaat, kunt u de tijk op een schaduwrijke, goed geventileerde plek buiten laten drogen. Zorg ervoor dat de tijk niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht, omdat dit het materiaal kan beschadigen.

 3. Gebruik een droger om de tijk te drogen. Als u de tijk binnen wilt drogen, kunt u deze in de droger plaatsen op een laag of middelhoog programma. Zorg ervoor dat de tijk goed kan bewegen in de droger, zodat het vocht goed kan verdampen.

Houd er rekening mee dat het drogen van de tijk van een matras afhankelijk is van het materiaal waaruit de tijk is gemaakt. Sommige materialen, zoals katoen of linnen, drogen snel in de open lucht, terwijl andere materialen, zoals synthetische stoffen, langer nodig hebben om te drogen. Als je twijfelt over hoe je de tijk van je matras het beste kunt drogen, raadpleeg dan de gebruiksaanwijzing van het matras.

Moet je een topper draaien?

Sommige toppers, zoals toppers gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol of dons, hoeven niet gedraaid te worden omdat ze gelijkmatig ondersteuning bieden aan het hele lichaam. Andere toppers, zoals toppers gemaakt van synthetische materialen, kunnen wel gedraaid moeten worden om te voorkomen dat er lichte afdrukken of indrukken ontstaan.

Het is aanbevolen om de gebruiksaanwijzing van de topper te raadplegen voor specifieke aanbevelingen over hoe vaak de topper gedraaid moet worden. Als er geen aanbevelingen zijn, kunt u overwegen om de topper om de paar maanden te draaien om ervoor te zorgen dat de topper gelijkmatig slijt en om eventuele afdrukken of indrukken te verminderen.

Ik wil graag een klacht indienen, hoe kan ik dit doen?

Mocht je onverhoopt een negatieve ervaring met onze producten of service hebben, neem dan contact op met onze klantenservice via:

Tel: 0413-243050
E-mail: klantenservice@mline.nl

Uiterlijk binnen 5 werkdagen na ontvangst van je klacht krijg je van ons een inhoudelijke reactie, al is het altijd onze doelstelling om dit sneller af te handelen.

Mocht je niet tevreden zijn met de afhandeling van je klacht of komen we er samen niet uit? Dan kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag. Ook kan je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR platform.

 

 

Geen antwoord
op je vraag?
Neem dan contact op met:

Geen antwoord<br/> op je vraag?<br/><span>Neem dan contact op met:</span>

Bij vragen over producten of de shop:


M line Klantenservice:
Op werkdagen van 09:00 - 17:00 uur.
Op zaterdag van 10:00 - 17:00 uur.

Tel: 0413-243050
E-mail: klantenservice@mline.nl Bereik ons via Whatsapp


Contact voor bedrijven:
Tel: 0413-243051
E-mail: info@mline.nl

Ervaar de M line collectie

Ervaar de M line collectie


Zoek je M line winkel

Deze site is onderdeel van DBC Nederland B.V.

Linie 27, 5405 AR Uden
KvK-nummer: 160.62.358
Btw-nummer: NL009205093B01

Mline.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om je beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag jouw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij je beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies?