Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt M line gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Kijk hier voor een M line verkooppunt in de buurt

Dave van der Burg

Dave van der Burg behoort tot de top van de BMX sport. In 2016 werd hij kampioen van Nederland en daarna voegde hij zich bij het Olympisch Nederlands team. Zijn doel is presteren op de Olympische Spelen 2020 in Tokyo en daarbij speelt M line een rol:"In een sport zoals BMX, waar millimeters het verschil maken tussen winnen of verliezen, wil je alles perfectioneren voor het beste resultaat. Het nastreven van dit doel begint bij een goede nachtrust, zodat je niet alleen fysiek maar ook mentaal uitgerust aan de training of wedstrijd kunt beginnen."

 

Hoe zou jij het gevoel van een overwinning of klasse prestatie omschrijven?

“Een ontploffing van emoties. Een ronde duurt bij ons ongeveer 30 seconde, dus de adrenaline vliegt het dak uit.”

Hoe ga jij om met tegenslagen?

“Ik hou niet van verliezen, dus als ik echt slecht gepresteerd hebt kun je mij het beste even met rust laten. Dan kan ik alles laten bezinken, bedenken waar het fout is gegaan en daarvan leren. Ik probeer nooit te lang in die negatieve gedachtes te blijven zitten.”

Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd?

“Gelukkig ben ik geen stresskip, dus ik kan altijd makkelijk een praatje maken met iemand of ik zet even wat muziek op. Vlak voor we de startheuvel op gaan, focus ik op wat ik moet doen en vertel mezelf ervan te genieten, want dat wordt vaak vergeten door sporters!”

Hoeveel invloed heeft een goede nachtrust op een training/wedstrijd?

“Best wel veel, vooral in een zwaar trainingsblok. In zo’n week halen we al snel 20 tot 24 uur, verdeeld over 6 dagen. Dus om optimaal te herstellen, is een goede nachtrust zeker belangrijk.”

Wat is jouw grote droom?

“Mijn grote droom is om later terug te kunnen kijken op mijn carrière met de conclusie dat ik er alles uit heb gehaald wat er in zat. De Olympische Spelen in Tokyo 2020 zal een grote bijdrage kunnen leveren, want daar wil ik mee gaan doen voor de medailles!”

Doe de test
en ontdek welke matras
het beste bij u past

Doe de matrassenwijzer

Onze verkooppunten
Altijd een M line
verkooppunt in de buurt!

Vind verkooppunten