Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt M line gebruik van cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Ik ga akkoord

Kijk hier voor een M line verkooppunt in de buurt

Kay Smits

Kay Smits (1997) speelt handbal voor het Deense TTH Holstebro op het hoogste landelijke niveau. Hiervoor speelde hij in Nederland voor de Limburg LIONS en in Duitsland bij Wilhelmshaven HV. Net als zijn broer Jorn, heeft hij ook zijn opwachting mogen maken voor het Nederlandse Handbalteam. Over de voorbereiding op een wedstrijd zegt hij het volgende: "Voor topprestaties is een goede nachtrust een vereiste."

Hoe zou jij het gevoel van een overwinning of klasse prestatie omschrijven?

"Een wedstrijd winnen is natuurlijk een van de redenen waarvoor je elke dag hard traint. Een overwinning geeft daarom dan ook een gevoel van voldoening en blijdschap. Je wordt namelijk beloond voor je harde werk. Niet elke overwinning geeft hetzelfde gevoel. Er zijn elk jaar een paar hele belangrijke en speciale wedstrijden, om welke reden dan ook. Een overwinning bij een van dat soort wedstrijden brengt natuurlijk ook een ontzettend speciaal gevoel met zich mee, wat moeilijk te beschrijven is. Maar dat zijn de momenten waar je het allemaal voor doet!"

Hoe ga jij om met tegenslagen?

"Er zijn veel verschillende tegenslagen met elk een andere impact. Maar als we bijvoorbeeld een wedstrijd hebben verloren of ik een slechte wedstrijd heb gespeeld, kan ik ontzettend balen en boos zijn op mezelf. Dat hoort erbij en laat ik ook toe. Maar ik probeer het zo snel mogelijk om te zetten, zodat ik mijn leermomenten eruit haal en de wedstrijd kan vergeten. Daarna focus ik me op de volgende wedstrijd."

Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd?

"Aangezien ik een teamsport doe, gebeurt de meeste voorbereiding samen met het team. We kijken altijd videobeelden van onze tegenstander en trainen hierop tijdens de trainingen in aanloop naar de wedstrijd. Verder probeer ik mezelf altijd zo goed klaar te maken als ik kan. Dit houdt in, voldoende en goede nachtrust en goede voeding."

Hoeveel invloed heeft een goede nachtrust op een training/wedstrijd?

"Ongelofelijk veel. Als je een goede nachtrust hebt gehad, heeft je lichaam goed kunnen herstellen. Je voelt je en je bent dus ook veel fitter om hard te trainen of een goede prestatie neer te zetten in een wedstrijd."

Wat is jouw grote droom? 

"Ik heb veel grote dromen. Maar twee daarvan springen er absoluut uit. Dat zijn de Champions League winnen en ooit de Olympische spelen bereiken."

Doe de test
en ontdek welke matras
het beste bij u past

Doe de matrassenwijzer

Onze verkooppunten
Altijd een M line
verkooppunt in de buurt!

Vind verkooppunten