Snurken voorkomen? Dat doet u zo!
Heeft u een heerlijk M line bed, maar ligt u toch iedere nacht wakker door het lawaai dat uw partner veroorzaakt? Of bent u zelf de snurker in uw relatie? Uiteraard bent u niet de enige. Snurken komt namelijk behoorlijk veel voor. Gelukkig hoeft u niet de rest van uw leven er last van te hebben. M line vertelt in dit blog precies wat snurken is en wat u ertegen kunt doen.
Snurken kan allerlei vormen aannemen. De reden dat het zo verschillend kan zijn per persoon, is te verklaren aan de hand van de definitie. Wat is namelijk snurken? “Snurken” is de term die we gebruiken voor het geluid dat ontstaat door een vernauwing van de luchtweg ergens tussen de stembanden en neusgaten. Die vernauwing kan vervolgens op diverse manieren ontstaan. Hierdoor kan het lawaai de ene keer mee vallen en de andere juist onuitstaanbaar zijn en leiden tot slapeloosheid.
Wat te doen tegen snurken?
Een groot aantal mensen heeft er last van: snurken. Het komt immers alle leeftijden voor. Ongeveer 25 op de 100 vrouwen snurkt. Bij mannen ligt dat getal hoger: maar liefst 25 tot 50 op de 100 mannen ligt ‘s avonds te snurken. Door een paar kleine aanpassingen te maken in de levensstijl, kan het snurken gelukkig al grotendeels verminderd of voorkomen worden. Hiervoor moet u ten eerste in kaart brengen wat de precieze oorzaak is. Waar tussen uw stembanden en neusgaten komt de vernauwing voor? De meest voorkomende oorzaken zijn:
- Verstopte neus;
- Irritatie van de keel;
- Overgewicht;
- Tong die naar achteren glijdt.
Wanneer de oorzaak is geïdentificeerd, dan wordt het aanzienlijk makkelijker om het snurken te voorkomen. Snurkt u bijvoorbeeld, omdat u een verstopte neus heeft? Dan voorkomt u het door simpelweg uw neus goed te openen. Een zoutspray kan hierbij al een aanzienlijk verschil maken. Heeft u echter last van overgewicht en is dat de oorzaak van het snurken? Door meer te bewegen overdag en af te vallen kunt u het snurken in dat geval voorkomen. Als u snurk omdat uw tong naar achteren glijdt, dan kunt u investeren in een anti-snurk beugel. Hiermee zorgt u dat uw tong in dezelfde positie blijft en dus niet naar achteren glijdt. Het resultaat? U raadt het al: geen gesnurk meer!
Zo kunt u ook snurken voorkomen
Verder is het aan te raden om te investeren in een goed kussen. Met het juiste kussen neemt uw hoofd en nek namelijk de correcte houding aan. Hierdoor is de kans op een vernauwing (en uiteindelijk snurken) kleiner. Weet u niet goed welk type kussen bij u past of wilt u graag een kussen dat op maat gemaakt is? Vul dan de kussenwijzer van M line in. Door ook rekening te houden met zaken zoals uw lighouding, lichaamsmaten en matras vindt u dankzij deze wijzer gegarandeerd een passend kussen. Het snurken wordt dan eindelijk verleden tijd. Hierdoor genieten u en uw partner weer van een heerlijke, ongestoorde nachtrust!